Přihlásit se

Zkoušení kvality obilovin a výrobků z nich

Akreditované zkoušky:

  • Stanovení vlhkosti
  • Stanovení objemové hmotnosti zvané „hektolitrová váha“
  • Stanovení sedimentačního indexu – Zelenyho test
  • Stanovení čísla poklesu podle Hagberga-Pertena
  • Stanovení obsahu mokrého lepku a jeho kvality - gluten index podle Pertena
  • Nelepivost a strojová zpracovatelnost těsta
  • Stanovení obsahu popela spalováním
  • Stanovení obsahu beta-glukanů kitem firmy Megazyme  
  • Stanovení obsahu příměsí a nečistot
  • Stanovení deoxynivalenolu (ELISA a HPLC)
  • Stanovení zearalenonu (ELISA)
  • Stanovení ochratoxinu A (HPLC)
  • Stanovení aflatoxinů B1, B2, G1, G2 (HPLC)
  • Stanovení dusíku, dusíkatých látek Dumasovou metodou

 

Ostatní zkoušky:

  • Stanovení vaznosti vody a reologických vlastností na extenzografu
  • Stanovení vaznosti vody a reologických vlastností na farinografu
  • Pekařský pokus
  • Enzymatické analýzy -  stanovení poměru amylosa/amylopektin, stanovení aktivity alfa-amylasy atd.
  • Analýzy dalších mykotoxinů (T-2, fumonisiny)
  • Diagnostika viróz v rostlinách obilovin (BYDV, WDV)
  • Stanovení namořenosti osiva v namořeném osivu (HPLC) - účinné látky thiram, carboxin, fludioxonil, difenoconazol
  • Stanovení obsahu škrobu podle Ewerse
  • Kvalita sladovnického ječmene a sladu – sladovací zkouška, stanoveni extraktu a relativního extraktu, friabilita sladu, Kolbachovo číslo, obsah N-látek, obsah škrobu podle Ewerse, klíčivost, klíčivá energie atd.